keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Punajuurivuoka


Yksikseen elellessä olen taas opetellut tekemään ruokaa. Tarvitsen yleensä mahdollisimman tarkan ns. mummo-ohjeen, joten pyysin Hannelea kirjoittamaan sellaisen tähän punajuurivuokaan. Lopputulos on ollut jo toistuvasti niin onnistunut, että resepti pitää julkistaa muidenkin kokeiltavaksi. Tää on helppo!

Ainekset:
2 punajuurta (keitettyjä vakuumipakattuja, joten ovat jo valmiiksi pehmeitä)
2 perunaa
2 sipulia
2 porkkanaa
valkosipulia
tofua
fetajuustoa
tuoreita yrttejä, kuten rosmariinia ja timjamia
suolaa
pippuria
hunajaa
öljyä

Vuoan pohjalle ensin öljyä ja vähän hunajaa, niiden päälle punajuurilohkot (käännellään öljyssä ja hunajassa). Nämä ensin 200-asteiseen uuniin 20 minuutiksi, koska punajuurten kypsymisaika pidempi kuin muiden kasvisten. Sitten mukaan loput lohkotut kasvikset ja muut täytteet, valkosipuli, yrtit ja mausteet ja päälle vielä lisää öljyä ja hunajaa. Käännellään ja uuniin vielä n. 30 minuutiksi.

Ohjetta voi soveltaa sen mukaan, mitä kaapista löytyy ja mistä tykkää, mutta noista aineksista syntyy hyvä makukombinaatio, eli mitään ei kannata jättää pois. Itse laitoin 4 punajuurta, koska sen verran paketissa on. Ohjeesta tulee 3-4 annosta.

Nyt saa riittää Kotivinkki-bloggailut. Huomenna lähden Tampereelle, jossa näen Hannelen ja nautin mökistä sekä Pispalan portaista poikien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti