perjantai 17. huhtikuuta 2009

Paikallisia herkkuja

Olemme kokeilleet tärkeimmät paikalliset erikoisruoat: Grüne Soße sekä Handkäs mit Musik. Molempia sopii nauttia Äpfelweinin kanssa. Soße maistui hyvältä (tosin söimme sitä lämpimänä), mutta Handkäse jäi varmastikin ainutkertaiseksi elämykseksi.



Frankfurter Grüne Soße valmistetaan mm. seitsemästä yrtistä, kananmunista ja öljystä ja se nautitaan kylmänä yhdessä esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja kananmunien kanssa. Tarina kertoo, että Grüne Soße oli kaupungin oman pojan Goethen lempiruokaa.



Handkäse on käsin tehtyjä juustokiekkoja, ja jos ne tarjoillaan runsaan sipulin kanssa, niin kyseessä on Handkäs mit Musik - musiikki tulee perästä myöhemmin kaupan päälle, jos on tullakseen. Suosittelisin jättämään tämän alkupalan väliin ja siirtymään suoraan pääruokaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti