sunnuntai 2. elokuuta 2009

Saunamaailma


Elämysmatkailukohteena oli tänään Rebstockbadin kehuttu saunamaailma. Sen verran olin lukenut netistä sääntöjä ja suosituksia, että osasin ottaa mukaan tärkeimmät varusteet eli tohvelit ja kaksi isoa pyyhettä ─ toinen kuivaamiseen ja toinen lauteille. Uikkareita ei tarvinnut ottaa.

Erilämpoisiä saunoja, ammeita ja kylmiä suihkuja oli paljon, ja isoimmassa uima-altaassa oli hyvä uida. Erikoisin huone oli ihmispakastin, jossa sai antaa itselleen lumipesuja. Yritin istua saunoissa asianmukaisesti niin, että mikään ruumiinosa ei koskettanut lauteita. Välillä tosin nojailin seiniin ja varpaatkin kävivät pyyhkeen ulkopuolella, mutta ei se tässä paikassa tuntunut olevan niin tarkkaa.

Löylyä heitettiin kahdessa saunassa kahden tunnin välein, ja pääsin yhteen löylynheittoon mukaan. Saunan lauteet tulivat täyteen, ja kun löylynheittäjä esittäytyi ja kertoi päivän menun (laventeli, eukalyptus, mandariini), yleisö huokaili tyytyväisenä. Yksi saavillinen aromivettä kerrallaan kiville, sen jälkeen helikopteriliike (pyyhkeellä) kivien päällä ja vielä rundi lauteilla, jossa löylynheittäjä antoi kaikille henkilökohtaisen tuulahduksen pyyhkeellä. Eka kierros oli miellyttävä, toka kirpaisi eilen ruskettunutta hipiää ja kolmas oli jo vähän tuskaa. Monet poistuivat eukalyptuksen ja mandariinin välissä
löylykierroksen aikana ei saanut avata ovea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti