sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Kohti Tukholmaa



Tällä viikolla olen päässyt taas juoksemisen makuun ihan kunnolla. Tukholman maraton lähestyy kovaa vauhtia, ja 30.5. mennessä pitäisi päästä huippukuntoon — tai ainakin alle neljän tunnin kuntoon. Influenssa vei voimia ja aiheutti parin viikon katkoksen kuntoiluun, ja jaloissa tuntuu nyt treeniviikon rasitukset vähän normaalia enemmän.

Vakiojuoksupaikka on löytynyt läheisestä Grüneburgparkista, joka on kantakaupungin suurin puisto. Yksi kiekka puiston ympäri on n. 2,15 km, eli ihan sama kuin Töölönlahtea kiertäessä. Tänä vuonna en muuten valitettavasti pääse Töölönlahti Black Jackiin, mutta suosittelen sitä kaikille juoksun, rundancen ja kosteiden bileiden ystäville.

Tänään kävin etsimässä uusia reittejä Volkspark Niddatalista, jossa on enemmän lääniä juosta pitkiä sunnuntailenkkejä. Eksyilin välillä fudiskenttien ja siirtolapuutarhojen seassa (niitä on täällä paljon) ja ajauduin Mainiin laskevan Nidda-joen väärälle puolelle mutaisille poluille, mutta löysin myös hyviä lenkkireittejä. Onneksi reitti tuli talteen kännykällä, niin näkee, missä tuli käytyä. Suunnistaminen takaisin kotiin oli suht helppoa, koska kaiken yläpuolelle kohoavat maamerkit — lyijykynänmuotoinen MesseTurm (tai der Bleistift), Marriot-hotelli sekä valtava TV-torni — näyttivät suunnan.

Lauantain lenkki Grüneburgparkissa
Sunnuntain lenkki Niddatalissa

2 kommenttia:

  1. Käy lataamassa uudempi versio sports trackeristä. Siinä näkyy harmaalla kartta juoksulenkin taustalla. Voi kattella missä menee realliajassa.

    http://research.nokia.com/research/projects/SportsTracker/index.html#NST_with_maps

    VastaaPoista
  2. Huippua. Mut toi kartta vaatii varmaan datayhteyden käyttöä ulkona, mikä tulee ulkomailla liian kalliiksi.

    VastaaPoista