keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Lukemisen ihanuus


Kuvasta puuttuu kirpputorilöytö Sinuhe der Ägypter, joka toimii Sepin työmatkojen viihdykkeenä yhdessä sanakirjan kanssa.



Mukaan otettu kirjastomme on hyvin vaatimaton, koska en ole pitkään aikaan lukenut kirjoja kuin harvakseltaan, ja useat aloitetuista ovat jääneet kesken. Ennätyspitkään olen lukenut esimerkiksi Ayn Randin Atlas Shruggedia, kohta 9 vuotta. Hyvä kirja, mutta jostain syystä en vain ole saanut sitä loppuun. Siispä olikin yllätys, että kulutin tänne tuodut kirjat jo parissa viikossa. Ennen Dostojevskiä ostin ja luin vielä Siri Hustvedtin kirjan, mutta sitten sekin loppui ja viime viikolla pääsin Idiootin pariin.

Syy on ilmeinen. Telkkarin katsominen on kutistunut minimiin ja nyt katsomme lähinnä tvkaistasta muutamia koukkusarjoja. Lukeminen myös lisää lukemista, huomaan. Ensi viikolla täytyy Suomesta ottaa mukaan uusi satsi, ehkä jopa Atlas Shrugged.

ps. Erityiskiitos Hekulle Kirahvin kyyneleistä, jonka saimme ennen lähtöä matkalukemiseksi. Sen parissa todellakin rentoutuu arjen keskellä - ihan kuten lupasit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti