keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Pullonpalautushelvetti


Pullonpalautus ei ole Saksassa yhtä helppoa kuin mihin on Suomessa tottunut. Ennen kuin lähtee kantamaan kassikaupalla pulloja palautukseen, kannattaa selvittää, mitä pulloja voi palauttaa minnekin. On Mehrweg-pulloja, jotka käytetään useampaan kertaan, kertakäyttömuovipulloja, jotka murskataan palautuksen jälkeen ja sitten on esimerkiksi pantillisia luomujogurttipurkkeja.

Tilanne on kuitenkin vähän helpottunut, sillä aikaisemmin saattoi joutua kuitilla todistamaan, että on ostanut palautettavat pullot samasta kaupasta. Me teemme ruokaostoksemme vain pienissä lähikaupoissa, eikä niissä tunnuta ottavan vastaan pullotyyppejä, joita ei ole myynnissä. Esimerkiksi Rewe-kaupan automaatti ei ota isoja limupulloja, koska siellä myydään vain pieniä. Luomukauppoihinkaan ei voi peruslimupulloja palauttaa, vain luomulimupulloja. Automaateissa ei kerrota selkeästi, mitä pulloja ne hyväksyvät, ja monissa kaupoissa pullot pitää kantaa kassalle - sitä emme ole vielä uskaltaneet kokeilla.

Alkaneen pitkän viikonlopun aikana tulee lisää tyhjiä pulloja, kun saamme taas kauan odotettuja vieraita luoksemme! Seuraava bloggaus on siis odotettavissa sunnuntaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti